مراجعه به پزشک قبل از يائسگي اهميت ويژه دارد و نيز در سال هاي پس از يائسگي هم به منظور انجام اقدامات پيشگيرانه و محافظت از سلامت و مراقبت از شرايط باليني که به همراه افزايش سن ممکن است ايجاد شود، بايد زير نظر پزشک متخصص بود.
اگر يک قاعدگي را نداشتيد اما مطمئن هم نيستيد که نقطه شروع يائسگي شما هست و يا خير، ممکن است لازم باشد براي بررسي اين که آيا باردار شده ايد و يا خير، به پزشک متخصص زنان مراجعه کنيد.
پزشک معالج يک تاريخچه ي باليني و يک معاينه باليني انجام خواهد داد و در صورت لزوم يک آزمايش بارداري را تجويز مي نمايد. اگر پس از يائسگي دچار خون ريزي شديد بايد همواره به دنبال توصيه هاي پزشکي برويد و موضوع را پيگيري نماييد.
اگر مشکلي براي شما باشد و در مراحل اوليه تشخيص داده شود موفقيت در درمان آن به مراتب بهتر از حالتي خواهد بود که شما آن را ناديده بگيريد.
تغذيه در يائسگي | سويا
ترکيبات موجود در سويا و مکملهاي آن مشابه هورمون استروژن عمل کرده و ميتوانند به کاهش عوارض يائسگي خصوصاً پوکي استخوان و بيماريهاي قلبي کمک کنند. بر خلاف داروهاي هورموني چنانچه سويا و مکملهاي آن به درستي مصرف شوند، خطرات هورمون درماني را به همراه نخواهند داشت.
سويا داراي مواد مغذي با ارزشي مانند پروتئين است. هنگامي که سويا به همراه برنج مصرف ميشود، پروتئين آن با پروتئين فرآوردههاي حيواني برابري ميکند.
تغذيه در يائسگي | ويتامين D
ويتامين دي براي جذب کلسيم ضروري است. اين ويتامين از طريق منابع غذايي و هم از طريق تابش نور خورشيد به پوست ساخته ميشود. چنانچه فردي روزانه حدود 20 دقيقه در معرض تابش نور مستقيم خورشيد قرار بگيرد، جهت توليد ويتامين کفايت ميکند.
ورزش منظم يکي از عوامل مهم براي افزايش جذب کلسيم و افزايش تراکم استخوانها است. نوشابههاي گازدار (حتي انواع رژيمي) از جذب کلسيم غذا جلوگيري ميکنند. پس بهتر است تا حد امکان از نوشابههاي گازدار محدود شوند.